Öppet hus – öka allmänhetens intresse

Kanske är det så att just er flygklubb av någon anledning vill öka allmänhetens intresse för er verksamhet. Om så är fallet är ett riktigt bra alternativ att anordna en “öppet hus”-dag, där vem som helst får besöka er och ta del av vad ni vanligtvis pysslar med samt några festliga upptåg.

welcome

Informera – men håll det på en lämplig nivå

En av målsättningarna med att anordna en “öppet hus”-dag är självfallet att informera om sin verksamhet. När man gör detta ska man dock försöka sitt bästa för att inte bli alldeles för långrandig, då detta snarare kan komma att bli kontraproduktivt om man dessutom vill väcka intresse hos allmänheten. Kom tillsammans fram till vad ni verkligen vill få sagt och håll er innanför dessa ramar. Ännu bättre blir det om ni lyckas presentera informationen på ett roligt och lekfullt sätt, kanske genom en tipsslinga.

Gör tillställningen speciell

Ett tips när man anordnar en “öppet hus”-dag är att göra den lite speciell för de som väljer att medverka. De som besöker er kommer med all säkerhet bli mera positivt inställd till allt ni håller på med om ni förutom att vara informativa även kan bjuda lite på er själva, samt exempelvis på fika av något slag. Det kan helt enkelt löna sig att lägga ner lite mer energi vad gäller förberedelserna än vad ni kanske först tänkt. Det är åtminstone vad vi rekommenderar för bästa effekt!

Låt besökarna testa på att flyga

Vi inser att det kan vara svårt att låta alla besökare att testa på att flyga. Det kan dock vara så att ni har någon form av utlottning eller tävling som gör att vissa kan få denna chans, något som kommer göra att fler kommer delta i era aktiviteter. En bra grej kan även vara att bjuda in någon från lokalpressen och låta denna vara en av de som tillåts att testa på lite flygning. På så vis kanske chanserna ökar att ni till och med kan få ett reportage skrivit om just eran klubb. Bra pr med andra ord!